Om resorna

Cykelresor i eget tempo

Med vår utförliga svenska dagsbeskrivning cyklar du i ditt eget tempo och väljer själv när du vill stanna till för en bild, en paus eller något som intresserar dig. Med Merlot Resor behöver du ej cykla i grupp med en reseledare som håller farten. Reseledaren finns i följebilen med ditt bagage, reservcykel och plats för dig om du inte kan cykla någon sträcka.

Luncher och middagar

På resan ingår ett antal gemensamma luncher och middagar, se respektive resmål. Luncherna tar vi som picknick med lokala viner och då liksom vid besök och provningar samlas alla som deltar. De kvällar vi inte äter gemensamt har du möjlighet att på egen hand upptäcka byns restauranger.

Reguljärflyg

I resepaketen till Frankrike/Spanien ingår reguljärflyg. Vi flyger från Stockholm och Köpenhamn och i de flesta fall även Göteborg. Önskar du anslutningsflyg eller vill förlänga din resa – vänligen kontakta oss. Du kan alltid välja bort inkluderat reguljärflyg för att istället ta dig till resmålet på egen hand.

Cykelsträckor

Våra dagsetapper lägger vi upp med omsorg, i trevliga omgivningar på vackra, små och lugna vägar. Längden sätts i relation till topografi, besök och sevärdheter, vanligtvis 30-50 km/dag. Resmålen är inte kategoriserade efter svårighetsgrad, samtliga vänder sig till "vardagsmotionärer" - dvs du som har en aktiv livsstil och är van att motionera i någon form.

Boende

Våra hotell är av medelklass och varierar, beroende på vad som erbjuds i de byar dit vägen leder oss. Det är vägvalet som styr vårt val av hotell och inte tvärtom. Ofta är det familjehotell med restaurang och lokal prägel. Boende i dubbelrum innebär vanligtvis en fransk dubbelsäng "grand lit". Vänner som delar rum bokas in i tvåbäddsrum.

Merlotcykeln

Merlotcykeln är byggd av utvalda komponenter för att rulla problemfritt och säkert, utvecklad i samarbete med svenska Nishiki och unik för våra resor. Aluminiumram, 7-växlad Shimano Nexus, dubbla handbromsar, fotbroms, punkteringsskyddade däck, komfortsadel, ställbar styrstam och cykelväska.

Merlot resors cykel.