Rioja vy

Rioja

8 dagar -
Pris
21.800 kr
Nya tider i historisk miljö

Upptäck det nya Rioja! Medeltida byar och traditionella bodegor blandas med kulinariska frestelser, modern vinframställning och arkitektur av världsklass. Här är det aldrig långt till välsmakande pintxos och dito Reserva. Cyklingen börjar söder om pilgrimsstaden Santo Domingo de la Calzada och tar dig genom Rioja Alta och Alavesa. Vi besöker en klassisk bodega i Haro och futuristiska Ciudad del Vino i Elciego. Bilfria Laguardia bjuder på mysiga gränder och underjordiska bodegor. På väg mot Riojas vinhandelscentrum Logroño provar vi nypressad olivolja. Turen går i ett kontrastrikt landskap med korta dagsetapper och fina vyer. Resan avslutas med en dag på egen hand i Bilbao med charmiga stadskärnan Casco Viejo, Guggenheimmuseet och Baskiens bästa utbud av barer och restauranger.

Sverige – Bilbao – San Millán de Cogolla

Vi flyger till Bilbao och fortsätter med buss till vårt hotell i den lilla bergsbyn San Millán de Cogolla, 800 möh. Samling med reseledaren och gemensam middag.

San Millán de Cogolla – Haro

49
140
400
Idag rullar vi nedför mot Santo Domingo de la Calzada, där vi besöker tuppen och hönan i stadens katedral. Genom Bañares och Zarratón tar du dig till picknickplatsen vid floden Rio Oja i Casalarreina. Dagens lättrampade etapp avslutas i vinhuvudstaden Haro, med charmiga torg och restauranger.

Haro – San Vicente de la Sonsierra

18
220
180
Du börjar dagen med en kort cykeltur till besök på en traditionell, större bodega i Haro. Turen går förbi Labastida i hjärtat av vinfälten i Rioja Alavesa. Efter picknick når du San Vicente de la Sonsierra, för besök på en liten familjebodega. Gemensam middag.

San Vicente de la Sonsierra – Laguardia

33
300
160
Dagens etapp går genom Baños de Ebro, Navaridas och Leza, mot medeltidspärlan Laguardia med bilfri stadskärna, mysiga gränder och rikt utbud av barer och pintxos. Besök av en underjordisk bodega.

Rundtur Laguardia

23
300
300
På småvägar upptäcker du mer av Rioja Alavesas vinmarker. Besök på Marqués de Riscals spektakulära Ciudad del Vino – bodega, vin-spa och hotell signerad Frank Gehry, arkitekten bakom Guggenheimmuséet i Bilbao. Picknick i Elciego innan du åter når Laguardia.

Laguardia – Logroño

31
300
500
Via byarna Elvillar, Lanciego och Oion närmar vi oss Logroño, Riojas huvudstad och vinhandelscentrum. Före picknick stannar vi till för besök och provsmakning hos en olivoljeproducent. Gemensam middag.

Logroño – Bilbao

( Fridag )
På morgonen åker vi buss till vårt hotell i centrala Bilbao. Du bor nära Guggenheimmuseet och den gamla stadskärnan, Casco Viejo, med härligt folkliv och Baskiens bästa utbud av barer och restauranger.

Bilbao – Sverige

Transfer på egen hand till flygplatsen.
Ingår
 • Reguljärflyg T/R
 • Transferbuss enl. program
 • Reseledare
 • 7 övernattningar
 • 7 frukostar
 • 5 picknickluncher med lokala viner
 • 3 middagar exkl. dryck
 • Besök och provningar enl. program
 • Lån av Merlotcykel
 • Svensk vägbeskrivning
 • Bagagetransport
Avreseort
Stockholm och Köpenhamn
Göteborg på förfrågan, ev tillägg
Cykling
5 dagar - 160 km
Deltagare
Max 24st
Avresedatum
31 aug
7 sep
Pris
21.800 kr
Enkelrumstillägg
2.500 kr
Boka resa till  Rioja