Loire

Loiredalen

8 dagar -
Pris
21.500 kr
Frankrikes trädgård

Loiredalen bjuder på ett blomstrande landskap av vinfält och trädgårdar, 100-tals små och stora slott och flera av Frankrikes vackraste byar. I Leonardo da Vincis och Coco Chanels fotspår följer du floden och dalen som delar namn, till välmående småstadspärlor som Saumur, Montsoreau och vinstaden Chinon. Köket frestar med getostar, patéer, fisk och vilt och till det subtila viner från Sancerre, Pouilly-Fumé och Saumur. Vi besöker troglodytgrottor, slott, gårdar och Château de Villandrys fantastiska potagerträdgårdar. Universitetsstaden Tours lockar med mat- och blomstermarknader, botanisk trädgård och en mysig äldre stadskärna.

Sverige – Paris – Angers

Vi flyger till Paris och fortsätter med TGV-tåg till Angers. Samling med reseledaren och gemensam middag.

Angers – Saumur

48
80
80
Med Château d’Angers i ryggen rullar du över Loirefloden för cykling i Cotaux de l’Aubance och Anjou. Charmiga byar som Blaison-Gohier, Trèves-Cunault och klosterbyn Saint Maur tar dig till besök och provning på Langlois Château. Från vårt hotell leder slingrande gågator till torg, småskalig kommers och slottet som vakar över omgivningarna.

Rundtur Saumur

32
150
150
Söder om floden leder Route des Vins genom böljande fält av Cabernet Franc och Sauvignon, till besök på juvelen Fontevraud – Europas största klosteranläggning. Picknick under trädkronorna och lättrullade cykelvägar längs slott och byar, tillbaka till småstadspärlan Saumur.

Saumur – Chinon

31
90
90
På förmiddagen besök och provning i en troglodytgrotta med äppeldelikatesser. Dagens etapp går genom pittoreska byarna Montsoreau och Candes-St-Martin, där floderna Loire och Vienne förenas. Picknick I Savigny-en-Véron. Längs Vienne når du idylliska vinstaden Chinon. Gemensam middag.

Rundtur Chinon

41
140
140
Du korsar Vienne, mot vinmarkerna söder om floden. Besök på Château du Rivau, där konst, natur och historia möts. Picknick vid vattnet, besök och provning på vinslott. Förbi tudelade byn l’Ile Bouchards stränder och på lättrampade vinvägar når du åter Chinon.

Chinon – Villandry – Tours

41
150
140
Norr om Chinon väntar lantlig idyll och charmiga miljöer i Rigny-Ussé och Bréhémont. Terrassen framför Törnrosas slott är ett uppskattat stopp. Besök av Château de Villandrys fantastiska trädgårdar. Sista sträckan in till Tours åker vi med buss. Gemensam middag.

Tours

( Fridag )
Frankrikes forna maktcentrum är idag en sprudlande universitetsstad med lummiga parker, torgkommers och härligt gemyt på uteserveringarna längs kajerna och runt Place Plumereau i den gamla stadskärnan.

Tours – Paris – Sverige

Efter frukost tar du dig till järnvägsstationen i Tours för TGV-tåg till Paris och vidare hemfärd.
Ingår
 • Reguljärflyg T/R
 • TGV-tåg Paris-Angers & Tours-Paris
 • Transferbuss enl. program (ej till/från flygplats)
 • Reseledare
 • 7 övernattningar
 • 7 frukostar
 • 5 picknickluncher med lokala viner
 • 3 middagar exkl. dryck
 • Besök och provningar enl. program
 • Lån av Merlotcykel
 • Svensk vägbeskrivning
 • Bagagetransport
Avreseort
Stockholm och Köpenhamn
Göteborg på förfrågan, ev tillägg
Cykling
5 dagar - 200 km
Deltagare
Max 24st
Avresedatum
22 jun
31 aug
7 sep
Pris
21.500 kr
Enkelrumstillägg
2.500 kr
Boka resa till  Loiredalen