Bordeaux St Emilion

Bordeaux-Sauternes

8 dagar -
Pris
22.200 kr
När Bacchus visar vägen

Bordeaux, Bordeaux! Välkommen till ett av världens mest välrenommerade vinområden, med sagolika Cru Classé-slott vackert inramade av vidsträckta vinmarker. Från Route des Châteaux söder om Pauillac tar du färjan över Gironde, mot citadellet i Blaye och fortifierade småstäder vid Dordognes stränder. Via Pomérol når du charmiga St Emilion med vinbarer, caféer och restauranger tätt på varandra längs de smala kullerstensgatorna runt torget. Merlotvinerna är fruktiga, smakrika och à la carte trängs klassiker som konfiterad anka, gåslever, entrecôte och svamprisotto. Vi besöker vinslott, gårdar och en monolitkyrka. Cyklingen tar dig genom Entre-deux-Mers till Sauternes, för ett immande glas av ”gudarnas nektar”. Veckan kröns av ett dygn i trendiga och mångfacetterade Bordeaux – fransmännens egen favoritstad med en välförtjänt plats på Unesco:s lista över världsarv.

Sverige – Bordeaux – Pauillac

Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i Pauillac. Samling med reseledaren och gemensam middag.

Pauillac – Blaye

39
90
90
I hjärtat av Haut-Médoc cyklar du mellan välmående vinbyar och pampiga slott, med stopp för besök och provning på ett av de större. Efter picknick styr vi mot det lilla färjeläget för att ta oss över havsviken Gironde. Dagen avslutas i Blaye, med fin vy från det välbevarade citadellet.

Blaye – Libourne

53
290
290
Den pittoreska kustvägen på Dordognes högra strand tar dig till Bourg, en charmig medeltida pärla. Picknick i appellationen Fronsac på väg mot Libourne, vinhuvudstad i norra Gironde med gyllengula kalkstensfasader och vackra arkader. Gemensam middag.

Libourne – St Emilion

21
130
50
I ett fantastiskt landskap, mellan fälten i Pomérol och St-Emilion, rullar du förbi bl.a. Château Pétrus, le Cheval Blanc, Barde-Haut. Besök och provning på vingård i St-Christophe-des-Bardes. Vi besöker den imponerande monolitkyrkan i St Emilion, vars torn reser sig högt över taken. Tidig incheckning på vårt hotell mitt i byn.

St Emilion – Cadillac

43
260
330
Idag styr du söderut över Dordogne och in i Entre-deux-Mers, med krispigt fräscha och mineraliga vita viner. Dagens etappmål är Cadillac, med trivsam bykärna och ett storslaget 1500-talsslott som gett tak åt både grevar och kvinnliga förbrytare. Gemensam middag.

Cadillac – Sauternes – Bordeaux

37
260
200
Som en dessert på veckan går turen bland söta vita viner; Loupiac, Ste Croix du Mont, Barsac, Sauternes. Ädelröta, utdragen skörd och skickliga vinmakare krävs för att framställa denna gyllene nektar. Besök och provning på ett av slotten. Sista sträckan in till vårt hotell i centrala Bordeaux åker vi med buss.

Bordeaux

( Fridag )
Ljuvliga Bordeaux lockar med renässanspalats och barockbyggnader, breda bilfria avenyer och ett förträffligt utbud av restauranger och vinbarer bland gränderna i Unesco-klassade gamla stan. Strosa längs kajpromenaden framför Place de la Bourse och upptäck interaktiva vinmuseet Cité du Vin.

Bordeaux - Sverige

Transfer på egen hand till flygplatsen.
Ingår
 • Reguljärflyg T/R
 • Transferbuss enl. program
 • Reseledare
 • 7 övernattningar
 • 7 frukostar
 • 5 picknickluncher med lokala viner
 • 3 middagar exkl. dryck
 • Besök och provningar enl. program
 • Lån av Merlotcykel
 • Svensk vägbeskrivning
 • Bagagetransport
Avreseort
Stockholm och Köpenhamn
Göteborg på förfrågan, ev tillägg
Cykling
5 dagar - 200 km
Deltagare
Max 24st
Avresedatum
29 jun
28 sep
5 okt
Pris
22.200 kr
Enkelrumstillägg
2.500 kr
Boka resa till  Bordeaux-Sauternes