Rioja

"Nya tider i historisk miljö"

Upptäck det nya Rioja! Medeltida byar och traditionella bodegor blandas med kulinariska frestelser, modern vinframställning och arkitektur av världsklass. Här är det aldrig långt till välsmakande tapas och dito Reserva. Cyklingen börjar söder om pilgrimsstaden Santo Domingo de la Calzada och fortsätter genom Rioja Alta och Rioja Alavesa, där de mer eleganta riojavinerna produceras. Vi besöker en klassisk bodega i Haro och futuristiska Ciudad del Vino i Elciego. Bilfria Laguardia bjuder på mysiga gränder och tapas-skola. På väg mot Riojas vinhandelscentrum Logroño besöker vi en lite olivoljeproducent. Turen går i ett kontrastrikt landskap med korta dagsetapper och fina vyer. Resan avslutas med en dag på egen hand i Bilbao med charmiga stadskärnan Casco Viejo, Guggenheimmuseet och Baskiens bästa utbud av barer och restauranger.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Bilbao – Ezcaray

  Vi flyger till Bilbao och fortsätter med buss till vårt hotell i den lilla bergsbyn Ezcaray, 800 möh. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Ezcaray – Haro (49 km)

  Idag rullar vi nedför mot Santo Domingo de la Calzada, där vi besöker tuppen och hönan i stadens katedral. Genom Bañares och Zarratón tar du dig till picknickplatsen vid floden Rio Oja i Casalarreina. Dagens lättrampade etapp avslutas i vinhuvudstaden Haro, med charmiga torg och restauranger.

 3. Dag 3

  Haro – San Vicente de la Sonsierra (18 km)

  Du börjar dagen med en kort cykeltur till besök på en traditionell, större bodega i Haro. Turen går förbi Labastida i hjärtat av vinfälten i Rioja Alavesa. Efter picknick fortsätter du till den lilla byn San Vicente de la Sonsierra, för besök på en liten familjebodega. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  San Vicente de la Sonsierra – Laguardia (33 km)

  Dagens etapp går genom Baños de Ebro, Navaridas och Leza, mot trevliga Laguardia med bilfri stadskärna, mysiga små gränder och vacker utsikt över landskapet. Vi avslutar dagen med att förbereda tapas till kvällens middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Laguardia (23 km)

  På småvägar runt Laguardia upptäcker du mer av Rioja Alavesa. Besök på Marqués de Riscals spektakulära Ciudad del Vino – bodega, vin-spa och hotell signerad Frank Gehry, arkitekten bakom Guggenheimmuséet i Bilbao.

 6. Dag 6

  Laguardia – Logroño (31 km)

  Via byarna Elvillar, Lanciego och Oion närmar vi oss Logroño, Riojas huvudstad och vinhandelscentrum. Före picknick stannar vi till för besök och provsmakning hos en olivoljeproducent. Gemensam middag.

 7. Dag 7

  Logroño – Bilbao (fridag)

  På morgonen åker vi buss till vårt hotell i centrala Bilbao. Du bor nära Guggenheimmuseet och den gamla stadskärnan, Casco Viejo, med härligt folkliv och Baskiens bästa utbud av barer och restauranger.

 8. Dag 8

  Bilbao – Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Rioja Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 10/9, 17/9 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, 160 km, medelkuperad

Rutt Rioja

Deltagare

14 - 24

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Bilbao t.o.r, egen buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök och svensk vägbeskrivning.

Pris 2022

19.300 kr.
Enkelrumstillägg 2.500 kr
Transfer till flygplatsen i Bilbao tillkommer.
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss