Cognac

Cognac-Bordeaux

8 dagar -
Pris
21.800 kr
Ädla drycker och havets läckerheter

Floden Charente slingrar sig genom det lummiga landskapet, till mysiga byar och ståtliga herrgårdar. Cykla längs mjuka kullar av vinstockar, solrosor och meloner, mot Atlantkustens breda strand. En havsbonde lär oss mer om yrket och bjuder på nyplockade ostron. Med färja korsar vi Gironde och fortsätter vid havsviken på Médoc-halvön, längs roskantade vinfält och eleganta slott. Vi besöker cognacshus, vinslott och ett litet destilleri. På tallriken får musslor, anka, sniglar, sparris och karljohan smaklökarna att dansa. Veckan avslutas i trendiga och mångfacetterade Bordeaux - fransmännens egen favoritstad med en välförtjänt plats på Unesco:s lista över världsarv.

Sverige - Bordeaux - Cognac

Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i Cognac. Samling med reseledaren och gemensam middag.

Rundtur Cognac

34
200
200
I distrikten Borderies och Fins Bois cyklar du till besök hos en cognacsbonde som berättar mer om den ädla drycken; från druva till vin, destillering och lagring. Cognac lockar med trevligt centrum, gågator ner mot kajen och husen Hennessy, Otard och Camus på gångavstånd.

Cognac - Saintes

33
120
130
Vi börjar dagen med besök och provning på anrika Martell. Picknick vid floden, innan överfart med linfärja. Små lättrampade vägar med fin utsikt över landskapet tar dig till Saintes, med vacker stadskärna och amfiteater från Romartiden.

Saintes – St Palais sur Mer

49
160
170
Idag rullar du mot Atlantkusten, sol och bad. Picknick, besök och provning på ett cognacs- och lavendeldestilleri. Turen går via kurorten Saujon med caféer längs kajen och avslutas vid stranden i St Palais sur Mer. Gemensam middag.

St Palais sur Mer - Amélie sur Mer

40
80
70
Vi tar färjan över Gironde till Médoc-halvön, med mäktig tallskog och breda sanddyner mot Biscayabukten. Det flacka våtmarkslandskapet på halvöns östra sida för tankarna till Camargue. Besök och provning hos en ostronodlare. Övernattning, bad och avkoppling i Amélie sur Mer.

Amélie sur Mer - St Estèphe - Bordeaux

49
90
80
Dagens etapp bjuder på fin cykling mellan milsvida vinfält och pampiga slott i appellationerna Haut-Médoc och St Estèphe. Picknick och provning på vingård med anor från 1000-talet. Sista sträckan från St Estèphe in till Bordeaux åker vi med buss. Gemensam middag.

Bordeaux

( Fridag )
Ljuvliga Bordeaux lockar med renässanspalats och barockbyggnader, breda bilfria avenyer och ett förträffligt utbud av butiker, restauranger och vinbarer bland gränderna i Unesco-klassade gamla stan. Strosa längs kajpromenaden framför Place de la Bourse och upptäck interaktiva vinmuseet Cité du Vin.

Bordeaux - Sverige

Transfer på egen hand till flygplatsen.
Ingår
 • Reguljärflyg T/R
 • Transferbuss enl. program
 • Reseledare
 • 7 övernattningar
 • 7 frukostar
 • 5 picknickluncher med lokala viner
 • 3 middagar exkl. dryck
 • Besök och provningar enl. program
 • Lån av Merlotcykel
 • Svensk vägbeskrivning
 • Bagagetransport
Avreseort
Stockholm och Köpenhamn
Göteborg på förfrågan, ev tillägg
Cykling
5 dagar - 200 km
Deltagare
Max 24st
Avresedatum
14 sep
21 sep
Pris
21.800 kr
Enkelrumstillägg
2.500 kr
Boka resa till  Cognac-Bordeaux