Provence

"Cikadornas sång och mistralens sus"

Provence för tankarna till vin- och olivodlingar, lavendelblå fält och ockrafärgade hus. I ett fjälliknande landskap mynnar världens i storlek andra canyon, Gorges du Verdon, ut i sjön Sainte-Croix’s turkosgröna vatten. Vägarna kantas av ginst, blåregn, vallmo och vildväxande kryddor som timjan och rosmarin. Genom vinfälten når du färgglada byar med härlig patina, där det spelas pétanque mellan knotiga plataner och nötta träbänkar. Olivolja, vitlök, citron och kryddor lyfter fram smakerna i lamm, fisk och solmogna grönsaker. Rosévinerna är ljusa, fräscha och kvällarna ljumna. Vi besöker en provencalsk marknad och cyklar mellan småskaliga vinkooperativ, olivolje- och honungsproducenter. Vackra medelhavsstaden Nice kröner veckan.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Nice – St Raphaël

  Vi flyger till Nice. Med vår beskrivning tar du dig med buss eller tåg till vårt hotell i klassiska badorten St Raphaël. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  St Raphaël – Gorges du Verdon – Moustiers Ste Marie (17 km)

  Med buss åker vi upp till Gorges du Verdon, världens näst största canyon, och gör stopp för besök på en provencalsk marknad i Salernes. Cykelturen startar vid slottet i Aiguines. Efter picknick rullar du ner mot sjön Lac de Ste Croix och den vackra konstnärs- och hantverksbyn Moustiers Ste Marie.

 3. Dag 3

  Moustiers Ste Marie – Aups (41 km)

  Dagen börjar med en uppförsbacke till platån med lavendelfälten. Vi stannar till på en liten gård där lavendel används till tvål, olja och honung. Picknick vid sjön innan du fortsätter mot Baudinard sur Verdon och mysiga Aups, känd för sin tryffelmarknad. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  Aups – Le Thoronet (40 km)

  Besök och provning hos en olivoljeproducent på väg mot Tourtour, ”den lilla byn i himlen”, med fantastisk panoramavy från kyrkan. Sedan rullar du nedför mot Villecroze, förbi den vackra parken och grottorna, till picknick strax innan Salernes. Mellan vinfälten ligger Entrecasteaux och dagens etappmål Le Thoronet där vi har gemensam middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Le Thoronet (46 km)

  Dagens tur går genom pittoreska byar som Cotignac och Carcès, med färgglada hus, lutande torg och knotiga plataner. Picknick och besök på en liten bigård, där tredje generationens odlare lär oss mer om pollinering och dess biprodukter. Som alternativ finns möjlighet till fridag vid poolen, besök av byn och det praktfulla cistercienserklostret från 1100-talet.

 6. Dag 6

  Le Thoronet – Les Arcs sur Argens (30 km) – Nice

  Förmiddagens etapp går på små lugna vägar, till Lorgues och Taradeau. Via den medeltida byn Les Arcs sur Argens når du en vingård för besök och provning. Buss sista sträckan in till Nice för gemensam middag.

 7. Dag 7

  Nice (fridag)

  Medelhavsstaden Nice hägrar med delikatess- och modebutiker, restauranger, caféer och kultur. Njut av gamla stans vindlande gränder, blomstermarknaden på Cours Saleya och Promenade des Anglais - strandpromenaden.

 8. Dag 8

  Nice – Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Provence Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 21/9, 28/9 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, 170 km, kuperad

Rutt Provence

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenham–Nice t.o.r, buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Pris 2019

17.300 kr
Enkelrumstillägg 2.300 kr
Transfer mellan flygplatsen och Nice/St Raphaël tillkommer.
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss