Österlen

"Där ljuset möter havet"

Österlen bjuder på milsvida vyer över hav och land, blommande ängar och charmiga byar. Smeknamnet ”Sveriges Provence” är ingen överdrift. Från huvudorten Simrishamns pastellfärgade gathus cyklar du mot idylliska fiskelägen, raps- och vallmofält, prunkande trädgårdar och finkorniga sandstränder. Caféer, krogar, gallerier och loppisar ligger tätt i det natursköna landskapet. Vi stannar till för besök på bl.a. vingård, musteri, trädgård och en ålabod. Efter tre dagars cykling når du sommarstaden Åhus med småbåtshamn, vacker stadskärna och fina badstränder.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Ankomst / Simrishamn

  Efter incheckning på Kockska gården är dagen fri för egna äventyr. Tag en tur till småbåtshamnen, strosa bland välbevarade gathus och i den lummiga Brunnsparken. På Rosentorget finner du en unik samling av gamla rosor från trakten. Nordic Sea Winery och Autoseum är populära besöksmål. Samling med reseledare och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Simrishamn – Karlaby (41 km, höjdmeter: ↑142m / ↓95m)

  Dagen börjar med kustnära cykling söderut mot pittoreska Brantevik, Skillinge och Kyhl - en av regionens bästa sandstränder. Besök och picknick på vingård. Eftermiddagens etapp tar dig via ”österlens hjärta” Borrby och den forna klosterstaden Östra Tommarp, till prisbelönta Karlaby Kro för övernattning och gemensam middag.

 3. Dag 3

  Karlaby – Kivik (29 km, ↑201m / ↓229m)

  Med vacker vy över det böljande landskapet slingrar sig bygatan fram genom Gladsax, mot charmiga Baskemölla och Vik. Besök på alpackagård, musteri och Engelska trädgården. Möjlighet till eget stopp på Stenshuvuds Nationalpark och Kivik Art Center. Äppelstaden Kivik bjuder på mysiga gränder med stockrosor och korsvirkeshus ner mot hamnen. Incheckning på Kiviks Hotell. Middag på egen hand.

 4. Dag 4

  Kivik – Åhus (36 km, ↑240m / ↓267m)

  Sydostleden tar dig norrut mot Vitemöllas strandängar, Ravlunda och Maglehem. På Blåherremölla serveras nygräddade våfflor i härlig gårds- och kvarnmiljö. Äppelkusten övergår till Ålakusten, vi stannar till för besök i en ålabod nere vid sanddynerna. Längs den skyddande tallskogen rullar du mot sommarpärlorna Yngsjö och Åhus. Incheckning på Åhus Gästgivaregård. Besök och middag på Absolut Home.

 5. Dag 5

  Åhus - Hemresa

  En tur till fots bland de gamla gränderna runt torget rekommenderas, med traktens Otto-glass som avslutning.

Boka resa Läs resevillkor

Avresa

25/5, 15/6, 7/8 (5 dagar)

Cykling

3 dagar, ca 120 km

Deltagare

14 - 24

Ingår

4 nätter i dubbelrum på hotell med frukost, 3 picknickluncher med dryck, 3 middagar exkl. dryck, besök enl. program, entré till Spa och bad på Karlaby Kro, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, vägbeskrivning.

Pris 2022

9.100 kr
Enkelrumstillägg 1.500 kr
Hyra av elcykel 1.200 kr