Loiredalen

"Frankrikes trädgård"

Frankrikes forna maktcentrum bjuder på ett bördigt landskap av blomstrande trädgårdar, pampiga slott och pittoreska bygator kantade av stockrosor. Genom den Unesco-klassade dalen cyklar du bitvis längs floden, i Frans I:s och Leonardo da Vincis fotspår. Saumur och vinstaden Chinon bjuder på fina småstadsmiljöer med traditionell fransk arkitektur i vit sten och silvergrå tak. Det lokala köket frestar med getostar, patéer, fisk, vilt och grönt och till det serveras subtila viner från Sancerre, Pouilly-Fumé och Chinon. Vi passerar Frankrikes främsta dressyrskola Le Cadre Noir och besöker snigelgrottor, slott, gårdar och Château de Villandrys fantastiska potagerträdgårdar. Univesitetsstaden Tours lockar med en imponerande botanisk trädgård, mat- och blomstermarknader och välbevarade korsvirkeshus runt uteserveringarna på Place Plumereau i gamla stan.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Paris – Angers

  Vi flyger till Paris. Med vår beskrivning tar du dig med TGV-tåg till Angers. Vårt hotell ligger nära stadskärnan och Château d’Angers. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Angers – Gennes (49 km)

  Idag cyklar du i Cotaux de l’Aubance och Anjou, till Brissac-Quincé för besök på imponerande Château de Brissac, Frankrikes högsta slott. Efter picknick fortsätter du genom Blaison-Gohier och längs floden till vårt hotell i Gennes.

 3. Dag 3

  Gennes – Saumur (16 km)

  På förmiddagen besöker vi en troglodytgrotta med snigeluppfödning och champinjonodling. Turen går via Chênehutte-Trèves-Cunault till besök och vinprovning på Langlois Château i Saumur. Från vårt hotell mitt i staden har du nära till charmiga gågator, småskalig kommers och anrika likörtillverkaren Combier.

 4. Dag 4

  Saumur – Chinon (46 km)

  Mellan vinfälten cyklar du till de pittoreska byarna Montsoreau och Candes-St-Martin, där floderna Loire och Vienne förenas.Vi gör stopp för picknick och besök på en liten gård med tvåltillverkning enligt gammal tradition. Du fortsätter förbi klostret l’Abbaye Royale de Fontevraud och längs floden Vienne till den idylliska vinstaden Chinon. Gemensam middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Chinon (40 km)

  Idag korsar du Vienne, för att nå landsbygden söder om Chinon. Vi stannar till på Château du Rivau där konst, natur och historia möts och har därefter picknick. Eftermiddagen bjuder på platt fin cykling genom vinfälten.

 6. Dag 6

  Chinon – Rivarennes (25 km) – Tours

  Dagens etapp går i riktning mot Tours, framför Törnrosas slott Château d’Ussé. Vi har picknick i Rivarennes och får lära oss mer om byalagets hantverksmässiga framställning av delikatessen Poire tapée. Den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i centrum av Tours åker vi buss och stannar till för besök på egen hand av Château de Villandrys fantastiska trädgårdar. Gemensam avslutningsmiddag.

 7. Dag 7

  Tours (fridag)

  Frankrikes forna maktcentrum Tours är idag en sprudlande universitetsstad som bjuder på lummiga parker, en mångfald av marknader och härlig gemyt bland caféer och restauranger på Place Plumereau i den gamla stadskärnan le Vieux Tours.

 8. Dag 8

  Tours – Paris – Sverige

  Efter frukost tar du dig på egen hand till järnvägsstationen i Tours för TGV-tåg till Paris och vidare hemfärd.

Karta Loiredalen Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 27/8, 3/9 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, 180 km, lätt-/medelkuperad

Rutt Loiredalen

Deltagare

14 - 24

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Paris t.o.r, TGV-tåg med sittplatsreservation Paris–Angers och retur Tours– Paris, egen buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 3 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök och svensk vägbeskrivning.

Pris 2022

19.100 kr.
Enkelrumstillägg 2.500 kr.
Transfer mellan flygplatsen och jvg-stationen i Paris kan tillkomma.
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss