Kullabygden - Bjärehalvön

"Närodlat med Merlot"

Med start i ”sundets pärla” Helsingborg väntar kustnära cykling med pittoreska fiskelägen, mysiga byar och storslagna naturupplevelser. Sandstränder och badvikar varvas med avstickare i det böljande landskapet, för besök på bryggeri, vingård och trädgårdar. De rofyllda omgivningarna som liknats vid både Provence och Toscana rymmer ekologiska jordbruk, gårdsbutiker, konsthantverkare och caféer. På Kattegattleden - årets cykelled i Europa 2018 - når du efter tre cykeldagar sommarstaden Båstad.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Ankomst / Helsingborg

  Efter incheckning på Hotel Mollberg är dagen fri för egna äventyr. Luncha med utsikt över sundet, upptäck Dunkers kulturhus, vandra till toppen av det medeltida tornet Kärnan eller njut av blomsterprakten på Sofieros slottsträdgård. Samling med reseledare och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Helsingborg – Kullaberg (37 km, höjdmeter: ↑154m / ↓108m)

  Förbi Pålsjö skog och Sofiero cyklar du norrut längs Öresund, mot de charmiga fiskelägena Domsten och Viken. Vi stannar till i den gamla bruksorten Höganäs för picknick och besök på bryggeriet, som ligger granne med Saluhallen. Du passerar Krapperups slott och klassiska badorten Mölle, innan de sista kilometerna på Italienska vägen genom Kullabergs Naturreservat. Incheckning på Kullagårdens Wärdshus och gemensam middag.

 3. Dag 3

  Kullaberg – Ängelholm (38 km, ↑130m / ↓170m)

  Från Kullaberg rullar du mot idylliska Arild, vars smala gator kantas av vasstakstäckta hus, prunkande trädgårdar och stockrosor i alla färger. Flickorna Lundgren på Skäret serverar kaffe och kaka sedan 1938. I trakten ligger flera vingårdar och vi stannar till för besök och provning på en av dem, följt av picknicklunch. Tidig ankomst till trivsamma krukmakarstaden Ängelholm, för incheckning på Best Western Hus 57 med Spa&Relax-avdelning. Middag på egen hand.

 4. Dag 4

  Ängelholm – Båstad (47 km, ↑255m / ↓255m)

  Med solen i ryggen cyklar du längs Skäldervikens kust, förbi Skepparkroken och Vejbystrand. Dagens varierande etapp bjuder på fina vyer över hav och öppna landskap. Vi stannar till för besök och picknick på en havtornsgård, och fortsätter över Hallandsåsen till fiskehamnen Kattvik. Längs Laholmsbukten rullar du till guidat besök på fantastiska Norrvikens trädgårdar. Vi bor på Hotel Riviera Strand i Båstad med pool, bastu och varma utomhusbad. Gemensam middag.

 5. Dag 5

  Båstad / Hemresa

  Utmana dig själv med ett morgondopp vid Sveriges längsta sandstrand! Efter frukost finns möjlighet att upptäcka Båstad på egen hand innan hemresa.

Boka resa Läs resevillkor

Avresa

19/6, 11/8 (5 dagar)

Cykling

3 dagar, ca 120 km

Deltagare

14 - 24

Ingår

4 nätter i dubbelrum på hotell med frukost, 3 picknickluncher med dryck, 3 middagar exkl. dryck, besök enl. program, entré till Spa och bad, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, vägbeskrivning.

Pris 2022

8.900 kr
Enkelrumstillägg 1.500 kr
Hyra av elcykel 1.200 kr