Cognac-Bordeaux

"Ädla drycker och eleganta slott"

Floden Charente slingrar sig genom det lummiga jordbrukslandskapet med samma namn, till mysiga byar och ståtliga herrgårdar som minner om 1700-talets exportsuccé - le cognac. Långt från de stora turistströmmarna cyklar du längs mjuka kullar av vinstockar, solrosor och meloner, mot atlantkustens breda strand. En cognacsbonde med familj bjuder på lunch och provning i destilleriet. Med färja korsar vi Gironde och fortsätter vid havsviken på Médoc-halvön, längs roskantade vinfält och eleganta slott som Beychevelle, Lafite Rothschild, Pichon, Latour, Margaux. Vi besöker cognacshus, vinslott, ett litet tunnbinderi och en ostkällare. Veckan avslutas i trendiga Bordeaux - fransmännens egen favoritstad med en välförtjänt plats på Unesco:s lista över världsarv.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige - Bordeaux - Bassac

  Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i Bassac. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Bassac – Cognac (48 km)

  Charentes lummiga omgivningar tar dig till St Simon, Bassac och Jarnac, med cognacshusen Courvoisier, Hine och Braastad. Cognac lockar med trevligt centrum och gågator ner mot kajen. På gångavstånd finner du Hennessy, Otard och Camus.

 3. Dag 3

  Rundtur Cognac (25 km)

  I distrikten Borderies och Fins Bois cyklar du till besök hos en liten cognacsbonde som berättar mer om den ädla drycken; från druva till vin, destillering och lagring. Vi bjuds på hemlagad, lantlig lunch med gårdens viner, pineau des Charentes och cognac. Eftermiddagen är fri för avkoppling och egna upptäckter.

 4. Dag 4

  Cognac - Saintes (33 km)

  Vi börjar dagen med besök på anrika Martell, grundat 1715. Picknick vid floden, som vi med färja sedan korsar. Små lättrampade vägar med fin utsikt över landskapet tar dig till Saintes, med vacker stadskärna och amfiteater från Romartiden. Gemensam middag.

 5. Dag 5

  Saintes - L'Amélie sur Mer (59 km)

  Idag rullar du mot Atlantkusten, sol och bad. Efter picknick tar vi färjan över Gironde till Médoc-halvön och alla de stora vinslotten. Cyklingen avslutas vid havet i L'Amélie sur Mer med gemensam middag.

 6. Dag 6

  L'Amélie sur Mer - Pauillac (62 km)

  Veckans längsta etapp går på mycket plan mark nära havet, i riktning mot den östra sidan av Médoc. Här växer vinrankorna skyddade från havets vindar, ända ner mot stranden av havsviken Gironde. Picknick på vingård med anor från 1000-talet och besök på tunnbinderi. Via appellationerna Médoc, Haut-Médoc och St Estèphe når du Pauillac med hundratals vinodlare och vinslott.

 7. Dag 7

  Pauillac - Château Margaux (32 km) - Bordeaux

  Förmiddagen bjuder på lugn, fin cykling i appellationerna St Julien och Margaux. Besök och provning på ett av de riktigt stora slotten. Efter picknick lämnar vi cyklarna och åker buss den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i Bordeaux. Besök på ostkällare och gemensam middag.

 8. Dag 8

  Bordeaux (fridag)

  Du bor på vårt hotell mitt i centrala Bordeaux med restauranger, barer, caféer, shopping, vin och kultur utanför dörren. Den vackra och välbevarade stadskärnan är uppförd på Unesco:s lista över världsarv.

 9. Dag 9

  Bordeaux - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Cognac Bordeaux Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 29/6, 24/8, 14/9, 21/9 (9 dagar)

Cykling

6 dagar, 250 km, lättkuperad

Rutt Cognac Bordeaux

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Bordeaux t.o.r, buss, 8 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 1 lunch och 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Pris 2019

17.700 kr
Enkelrumstillägg 2.500 kr
Transfer till flygplatsen i Bordeaux tillkommer.
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss