Cognac-Bordeaux

"Ädla drycker och havets läckerheter"

Floden Charente slingrar sig genom det lummiga jordbrukslandskapet med samma namn, till mysiga byar och ståtliga herrgårdar som minner om 1700-talets exportsuccé - le cognac. Långt från de stora turistströmmarna cyklar du längs mjuka kullar av vinstockar, solrosor och meloner, mot atlantkustens breda strand. En havsbonde lär oss mer om yrket och bjuder på nyplockade ostron. Med färja korsar vi Gironde och fortsätter vid havsviken på Médoc-halvön, längs roskantade vinfält och eleganta slott som Cos d’Estournel, Lafite Rothschild, Pichon Baron, Latour, Gruaud-Larose. Vi besöker cognacshus, vinslott och ett litet tunnbinderi. Veckan avslutas i trendiga och mångfacetterade Bordeaux - fransmännens egen favoritstad med en välförtjänt plats på Unesco:s lista över världsarv.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige - Bordeaux - Cognac

  Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i Cognac. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Rundtur Cognac (34 km)

  I distrikten Borderies och Fins Bois cyklar du till besök hos en cognacsbonde som berättar mer om den ädla drycken; från druva till vin, destillering och lagring. Cognac lockar med trevligt centrum, gågator ner mot kajen och husen Hennessy, Otard och Camus på gångavstånd.

 3. Dag 3

  Cognac - Saintes (33 km)

  Vi börjar dagen med besök på anrika Martell, grundat 1715. Picknick vid floden, som vi med linfärja sedan korsar. Små lättrampade vägar med fin utsikt över landskapet tar dig till Saintes, med vacker stadskärna och amfiteater från Romartiden.

 4. Dag 4

  Saintes – St Palais sur Mer (54 km)

  Idag rullar du mot Atlantkusten, sol och bad. Efter picknick gör vi stopp för besök och provning hos en ostronodlare. Cyklingen avslutas vid stranden i St Palais sur Mer med gemensam middag.

 5. Dag 5

  St Palais sur Mer - Queyrac (46 km)

  På förmiddagen tar vi färjan över Gironde till Médoc-halvön. Dagens etapp går på mycket plan mark, längs breda sanddyner och mäktig tallskog. Efter bad och picknick styr du mot de sagolika slotten på den östra sidan av Médoc, där vinrankorna växer skyddade från havets vindar.

 6. Dag 6

  Queyrac - Beychevelle (39 km) - Bordeaux

  Dagen bjuder på fin cykling längs välskötta vinfält i appellationerna Haut-Médoc, St Estèphe, Pauillac, St Julien. Besök på ett litet tunnbinderi före picknick. Besök och provning på ett av de riktigt stora slotten, innan vi lämnar cyklarna och tar buss den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i centrala Bordeaux. Gemensam middag.

 7. Dag 7

  Bordeaux (fridag)

  Ljuvliga Bordeaux lockar med renässanspalats och barockbyggnader, breda bilfria avenyer och ett förträffligt utbud av restauranger och vinbarer bland gränderna i Unesco-klassade gamla stan. Strosa längs kajpromenaden framför Place de la Bourse och upptäck interaktiva vinmuseet Cité du Vin.

 8. Dag 8

  Bordeaux - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Cognac Bordeaux Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 27/8, 3/9 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, 200 km, lättkuperad

Deltagare

14 - 24

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Bordeaux t.o.r, egen buss, 7 nätter på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 3 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök och svensk vägbeskrivning.

Pris 2022

19.300 kr
Enkelrumstillägg 2.500 kr
Transfer till flygplatsen i Bordeaux tillkommer.
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss