Bourgogne

"Bland hertigar och livsnjutare"

Eftertraktade viner, klassisk fransk husmanskost och underbara vägar gör Bourgogne till ett utsökt smakprov av det allra mest franska. Hängivna, småskaliga vinmakare och mysiga byar med duktiga krögare kännetecknar denna välmående vin- och matregion. Längs forna banvallar rullar du förbi små stationshus och kooperativ, mot Route des Grands Crus praktfulla slott och mytomspunna vinmarker. Vi besöker en liten getostproducent, vinbönder, slott och trädgårdar. Resan börjar i Beaujolais och avslutas i senapsstaden Dijon, en lummig idyll med trivsamma gågator och torg.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige - Lyon - Fleurie

  Vi flyger till Lyon och fortsätter med buss till vårt hotell som ligger med utsikt över vinfälten i Fleurie. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Fleurie - Mâcon (27 km)

  Dagens cykling bjuder på en tur i norra Beaujolais, via Pizay, Romanèche-Thorins och St Amour närmar vi oss Mâcon. Picknick och provning på slott med anor från 1200-talet. Från vårt hotell i centrala Mâcon har du nära till gågator och restauranger längs Saônes stränder.

 3. Dag 3

  Mâcon - Malay (44 km)

  Längs de forna banvallarna rullar du genom Lamartinedalen och tunnel de Bois Clair, Europas längsta cykel- och gångtunnel. Färden går förbi klosterstaden Cluny och Taizé, känt för sitt brödraskap. Picknick i Massilly och besök på chèvrerie. Via renässansslottet med trädgårdar i Cormatin når du Malay. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  Malay - Meursault (56 km)

  Under förmiddagen fortsätter du på den lättrampade cykelvägen voie verte till byarna St-Gengoux-le-National, Buxy och Givry, med charmiga medeltida stadskärnor. Mellan vinfälten längs Route des Grands Crus cyklar du genom Rully, Chassagne- Montrachet och Puligny-Montrachet till pittoreska Meursault.

 5. Dag 5

  Meursault - Beaune (24 km)

  Vi börjar dagen med besök och vinprovning. Turen går via sagolika slott och vinmarker runt Volnay, Pommard och Savigny lés Beaune. Efter picknick cyklar du in i "vinhuvudstaden" Beaune med trevlig stadskärna och livlig kommers. Runt torget ligger caféerna tätt, nära de vackra glaserade taken på Hôtel Dieu och Marché aux vins vinkällare.

 6. Dag 6

  Beaune - Dijon (43 km)

  Längs Côte d'Or fortsätter du norrut mot Nuits St Georges och Gevrey-Chambertin. I Vosne-Romanée stannar vi till på en gård där vi får lära oss mer om familjens viner men också om skogens svarta guld - tryffeln. Före picknick passerar vi Clos de Vougeot, hemvist för vinbrödraskapet Chevaliers de Tastevin. Längs canal de Bourgogne och storslagna alléer rullar du slutligen in i Dijon. Gemensam middag.

 7. Dag 7

  Dijon (fridag)

  Upptäck Dijon, en charmig småstad med trevliga gågator, vacker arkitektur och rikt restaurangutbud. Du bor på vårt hotell mitt i centrum med caféer, restauranger, butiker och kultur utanför dörren.

 8. Dag 8

  Dijon - Lyon - Sverige

  Gemensam buss till flygplatsen.

Karta Bourgogne Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 10/9, 17/9 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, 190 km, lätt-/medelkuperad

Rutt Bourgogne

Deltagare

14 - 24

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn-Lyon t.o.r, egen buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 3 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök och svensk vägbeskrivning.

Pris 2022

19.300 kr.
Enkelrumstillägg 2.500 kr
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss