Bordeaux-Sauternes

"När Bacchus visar vägen"

Bordeaux, Bordeaux! Välkommen till ett av världens mest välrenommerade vinområden, med sagolika Cru Classé-slott vackert inramade av vidsträckta vinmarker. Från Route des Châteaux söder om Pauillac tar du färjan över Gironde, mot citadellet i Blaye och fortifierade småstäder vid Dordognes stränder. Via Pomérol når du charmiga St Emilion med vinbarer, caféer och restauranger tätt på varandra längs de smala kullerstensgatorna runt torget. Merlotvinerna är fruktiga, smakrika och à la carte trängs klassiker som konfiterad anka, gåslever, entrecôte och svamprisotto. Vi besöker vinslott, ostrongrottor och en monolitkyrka. Cyklingen tar dig genom Entre-deux-Mers till Sauternes, för ett immande glas av ”gudarnas nektar”. Veckan kröns av ett dygn i trendiga och mångfacetterade Bordeaux – fransmännens egen favoritstad med en välförtjänt plats på Unesco:s lista över världsarv.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Bordeaux – Pauillac

  Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i Pauillac. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Pauillac – Blaye (39 km)

  I hjärtat av Haut-Médoc cyklar du mellan välmående vinbyar och pampiga slott, med stopp för besök och provning på ett av de riktigt stora. Efter picknick styr vi mot det lilla färjeläget för att ta oss över havsviken Gironde. Dagen avslutas i Blaye, med fin vy från det välbevarade citadellet.

 3. Dag 3

  Blaye – Libourne (53 km)

  Den pittoreska kustvägen på Dordognes högra strand tar dig till Bourg, en charmig medeltida pärla. Picknick i appellationen Fronsac på väg mot Libourne, vinhuvudstad i norra Gironde. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  Libourne – St Emilion (21 km)

  I ett fantastiskt landskap, mellan fälten i Pomérol och St-Emilion, rullar du förbi bl.a. Château Pétrus, le Cheval Blanc, Barde-Haut. Besök och provning på vingård i St-Christophe-des-Bardes. Vi besöker den imponerande monolitkyrkan i St Emilion, vars torn reser sig högt över taken. Tidig incheckning på vårt hotell mitt i byn.

 5. Dag 5

  St Emilion – Cadillac (43 km)

  Idag styr du söderut över Dordogne och in i Entre-deux-Mers, med krispigt fräscha och mineraliga vita viner. Dagens etappmål är Cadillac, med trivsam bykärna och ett storslaget 1500-talsslott som gett tak åt både grevar och kvinnliga förbrytare. Gemensam middag.

 6. Dag 6

  Cadillac – Sauternes – Bordeaux (37 km)

  Som en dessert på veckan går turen bland söta vita viner; Loupiac, Ste Croix du Mont, Barsac, Sauternes. Ädelröta, utdragen skörd och skickliga vinmakare krävs för att framställa denna gyllene nektar. Besök och provning på ett slott. Efter picknick lämnar vi cyklarna och åker buss den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i centrala Bordeaux.

 7. Dag 7

  Bordeaux (fridag)

  Ljuvliga Bordeaux lockar med renässanspalats och barockbyggnader, breda bilfria avenyer och ett förträffligt utbud av restauranger och vinbarer bland gränderna i Unesco-klassade gamla stan. Strosa längs kajpromenaden framför Place de la Bourse och upptäck interaktiva vinmuseet Cité du Vin.

 8. Dag 8

  Bordeaux - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Bordeaux-Sauternes Boka resa Läs resevillkor

Avresa

Lördagar 28/5, 2/7, 20/8, 24/9, 1/10 (8 dagar)

Cykling

5 dagar, ca 200 km, lätt-/medelkuperad

Deltagare

14 - 24

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn-Bordeaux t.o.r, egen buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 3 middagar exkl. dryck, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök och svensk vägbeskrivning.

Pris 2022

19.600 kr
Enkelrumstillägg 2.500 kr
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss