Rioja

"Nya tider i historisk miljö"

Upptäck det nya Rioja! Medeltida byar och traditionella bodegor blandas med spännande matupplevelser, modern vinframställning och arkitektur av världsklass. Här är det aldrig långt till välsmakande tapas och dito Reserva. Cyklingen börjar söder om pilgrimsstaden Santo Domingo de la Calzada och fortsätter genom Rioja Alta och Rioja Alavesa, där de mer eleganta riojavinerna produceras. Vi besöker en klassisk bodega i Haro och futuristiska Ciudad del Vino i Elciego. Turen går i ett kontrastrikt landskap med korta dagsetapper och bjuder på fina vyer. Resan avslutas med en dag på egen hand i Bilbao med charmiga stadskärnan Casco Viejo och välkända Guggenheimmuseet.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Bilbao – Ezcaray

  Vi flyger till Bilbao och fortsätter med buss till vårt hotell i den lilla bergsbyn Ezcaray, 800 möh. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Ezcaray – Haro (49 km)

  Idag rullar vi nedför mot Santo Domingo de la Calzada, där vi besöker tuppen och hönan i stadens katedral. Genom Bañares och Zarratón tar du dig till picknickplatsen vid floden Rio Oja i Casalarreina. Dagens lättrampade etapp avslutas i vinhuvudstaden Haro, med charmiga torg och restauranger.

 3. Dag 3

  Haro – San Vicente de la Sonsierra (19 km)

  Du börjar dagen med en kort cykeltur till besök på en familjeägd bodega i Haro. Turen går förbi Labastida i hjärtat av vinfälten i Rioja Alavesa. Efter picknick fortsätter du till den lilla byn San Vicente de la Sonsierra, där eftermiddagen är fri för vandring eller avkoppling. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  San Vicente de la Sonsierra – Laguardia (33 km)

  Dagens etapp går genom Baños de Ebro, Navaridas och Leza, mot trevliga Laguardia med bilfri stadskärna, mysiga små gränder och vacker utsikt över landskapet. Vi avslutar dagen med att tillsammans förbereda tapas till kvällens middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Laguardia (27 km)

  På småvägar runt Laguardia upptäcker du mer av Rioja Alavesa. Besök på Marqués de Riscals spektakulära Ciudad del Vino – bodega, vin-spa och hotell signerad Frank Gehry, arkitekten bakom Guggenheimmuséet i Bilbao.

 6. Dag 6

  Laguardia – Logroño (31 km)

  Via byarna Elvillar, Lanciego och Oion närmar vi oss Logroño, Riojas huvudstad och vinhandelscentrum. Före picknick stannar vi till för besök och provsmakning hos en olivoljeproducent. Gemensam middag.

 7. Dag 7

  Logroño – Bilbao (fridag)

  På morgonen åker vi buss till vårt hotell i centrala Bilbao. Du bor nära Guggenheimmuseet och den gamla stadskärnan, Casco Viejo, med härligt folkliv och Baskiens bästa utbud av barer och restauranger.

 8. Dag 8

  Bilbao – Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Rioja Boka resa Läs resevillkor

8 dagar (lör-lör), 14-24 deltagare
Juni, September, Oktober

Avresa

Avresedatum

Cykling

5 dagar, ca 160 km

Landskap

Medelkuperad terräng.

Rutt Rioja

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–Bilbao t.o.r, buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Ingår ej

Dryck till middagar. Transfer mellan Bilbao och flygplatsen.

Pris 2018

16.700 kr.
Enkelrumstillägg 2.100 kr