Nyhet! Elcykel finns att hyra

Provence

"Cikadornas sång och mistralens sus"

Provence för tankarna till vin- och olivodlingar, lavendelblå fält och ockrafärgade hus med azurblå fönsterluckor. Välkommen till en fantastisk natur i ett fjälliknande landskap, där vägarna kantas av ginst, blåregn, vallmo och vildväxande kryddor som timjan och rosmarin. Med start högt upp i världens i storlek andra canyon, Gorges du Verdon, går turen genom färgglada byar med härlig patina och 100-åriga plataner. Du besöker en provencalsk marknad och cyklar mellan småskaliga vinkooperativ, olivolje- och honungsproducenter. Resan inleds och avslutas vid Medelhavet, med en dag på egen hand i franska Rivierans huvudstad Nice.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

Film: Pelle Ohlson, Järfälla

 1. Dag 1

  Sverige – Nice – St Raphaël

  Vi flyger till Nice. Med vår beskrivning tar du dig med buss eller tåg till vårt hotell i klassiska badorten St Raphaël. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  St Raphaël – Gorges du Verdon – Moustiers Ste Marie (17 km)

  Med buss åker vi upp till Gorges du Verdon, världens näst största canyon, och gör stopp för besök på en provencalsk marknad i Salernes. Cykelturen startar från en höjd med fantastisk utsikt, mot byn och slottet i Aiguines. Efter picknick rullar du ner mot sjön Lac de Ste Croix och den vackra konstnärs- och hantverksbyn Moustiers Ste Marie.

 3. Dag 3

  Moustiers Ste Marie – Aups (41 km)

  Dagen börjar med en uppförsbacke till platån med lavendelfälten. Vi stannar till på en liten gård där lavendel används till tvål, olja och honung. Picknick vid sjön innan du fortsätter mot Baudinard sur Verdon och mysiga Aups, känd för sin tryffelmarknad. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  Aups – Le Thoronet (40 km)

  Besök och provning hos en olivoljeproducent på väg mot Tourtour, ”den lilla byn i himlen”, med fantastisk panoramavy från kyrkan. Sedan rullar du nedför mot Villecroze, förbi den vackra parken och grottorna, till picknick strax innan Salernes. Mellan vinfälten ligger Entrecasteaux och dagens etappmål Le Thoronet där vi har gemensam middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Le Thoronet (46 km)

  Dagens tur går genom pittoreska byar som Cotignac och Carcès, med färgglada hus, lutande torg och knotiga plataner. Picknick och besök på en liten bigård, där tredje generationens odlare lär oss mer om pollinering och dess biprodukter. Som alternativ finns möjlighet till fridag vid poolen, besök av byn och det praktfulla cistercienserklostret från 1100-talet.

 6. Dag 6

  Le Thoronet – Les Arcs sur Argens (30 km) – Nice

  Förmiddagens etapp går på små lugna vägar, till Lorgues och Taradeau. Via den medeltida byn Les Arcs sur Argens når du en vingård för besök och provning. Buss sista sträckan in till Nice för gemensam middag.

 7. Dag 7

  Nice (fridag)

  Medelhavsstaden Nice hägrar med delikatess- och modebutiker, restauranger, caféer och kultur. Njut av gamla stans vindlande gränder, blomstermarknaden på Cours Saleya och Promenade des Anglais - strandpromenaden.

 8. Dag 8

  Nice – Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Provence Boka resa Läs resevillkor

8 dagar (lör-lör), 14-24 deltagare
September

Avresa

Avresedatum

Cykling

5 dagar, ca 170 km

Landskap

Kuperad terräng.

Rutt Provence

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenham–Nice t.o.r, buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar,lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Ingår ej

Dryck till middagar. Transfer mellan flygplatsen och Nice/St Raphaël.

Pris 2018

16.500 kr
Enkelrumstillägg 2.100 kr
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss