Provence

"Cikadornas sång och mistralens sus"

Provence för tankarna till vin- och olivodlingar, lavendelblå fält, ockrafärgade hus med blå dörrar, vildväxande kryddor som timjan och rosmarin. Den här cykelresan börjar högt uppe i världens i storlek andra canyon, Gorges du Verdon, med fantastisk natur i ett fjälliknande landskap och fortsätter genom gamla provencalska byar. Du besöker en provencalsk marknad och på cykel tar du dig mellan småskaliga vinkooperativ, olivolje- och honungsproducenter. Resan inleds och avslutas vid Medelhavet, med en dag på egen hand i franska Rivierans huvudstad Nice.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

Film: Pelle Ohlson, Järfälla

 1. Dag 1

  Sverige – Nice – St Raphaël

  Vi flyger till Nice. Med vår beskrivning tar du dig med buss eller tåg till vårt hotell i den klassiska badorten St Raphaël. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  St Raphaël – Gorges du Verdon – Moustiers Ste Marie (17 km)

  Efter frukost åker vi buss upp till Gorges du Verdon, världens näst största canyon. Bussen gör ett stopp för besök på en provencalsk marknad i Salernes. Cykelturen startar på en höjd med fantastisk utsikt. Efter 2,5 km nedförsbacke är det dags för picknick i byn Aiguines. Cyklingen fortsätter vidare ned mot sjön Lac de Ste Croix och avslutas i den vackra byn Moustiers Ste Marie, känd för sitt porslin och det lilla porslinsmuseet Musée de la Faïence.

 3. Dag 3

  Moustiers Ste Marie – Aups (41 km)

  Du börjar dagen med en uppförsbacke till platån med lavendelfälten och stannar till på en liten gård där lavendel används till tvål, olja och honung. Vi har picknick nere vid sjön och cyklar vidare till Aups, bl.a. känd för sin tryffelmarknad. Gemensam middag.

 4. Dag 4

  Aups – Le Thoronet (40 km)

  Idag besöker vi en olivoljeproducent och cyklar upp till ”den lilla byn i himlen” Tourtour med en fantastisk utsikt från kyrkan. Sedan rullar du nedför mot Villecroze, förbi den vackra parken och grottorna. Picknick har vi strax utanför Salernes, innan du fortsätter mellan vinfälten till Entrecasteaux och dagens etappmål Le Thoronet där vi har gemensam middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Le Thoronet (46 km)

  Dagens tur går genom de pittoreska byarna Cotignac och Carcès, med färgglada hus, lutande torg och knotiga plataner. Picknick och besök på en liten bigård, där tredje generationens odlare lär oss mer om pollinering och dess biprodukter.

 6. Dag 6

  Le Thoronet – Les Arcs sur Argens (30 km) – Nice

  På förmiddagen cyklar du på småvägar till Lorgues och Taradeau för picknick. Turen går genom den medeltida byn Les Arcs sur Argens och avslutas med besök och provning på Château Ste Roseline. Gemensam buss till Nice för avslutningsmiddag.

 7. Dag 7

  Nice (fridag)

  Medelhavsstaden Nice hägrar med delikatess- och modebutiker, restauranger, caféer och kultur. Njut av gamla stans vindlande gränder, blomstermarknaden på Cours Saleya och strandpromenaden Promenade des Anglais.

 8. Dag 8

  Nice – Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Provence Boka resa Läs resevillkor

8 dagar (lör-lör), 14-24 deltagare
Juni, September

Avresa

3/6, 24/6, 2/9, 9/9
Hemresa lördagar

Cykling

5 dagar, ca 170 km

Landskap

Kuperad terräng.

Rutt Provence

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenham–Nice t.o.r, buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar,lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Ingår ej

Dryck till middagar. Transfer mellan flygplatsen och Nice/St Raphaël.

Pris 2017

16.300 kr
Enkelrumstillägg 2.100 kr
Göteborgsanslutning möjlig - kontakta oss