Loiredalen

"En drottning hyllad av kungar"

Välkommen till Loiredalen och dess storslagna slott, grönskande blomsterträdgårdar och breda utbud av subtila viner. Turen går från Angers till Tours, i Frans den I och Leonardo da Vincis fotspår, bitvis längs La Loire som slingrar sig genom det bördiga landskapet. Saumur och vinstaden Chinon bjuder på romantiska småstadsmiljöer och traditionell fransk arkitektur i vit sten med silvergrå tak. Vi passerar Frankrikes främsta dressyrskola Le Cadre Noir och stannar till för besök av snigelgrottor, slott och gårdar. Sista cykeldagen avslutas med besök av Château de Villandrys vackra potagerträdgårdar och middag i Tours.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

 1. Dag 1

  Sverige – Paris – Angers

  Vi flyger till Paris. Med vår beskrivning tar du dig med TGV-tåg till Angers. Vårt hotell ligger nära stadskärnan och Château d’Angers. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Angers – Gennes (42 km)

  Idag cyklar du i Cotaux de l’Aubance och Anjou, till Brissac-Quincé för besök på imponerande Château de Brissac, Frankrikes högsta slott. Efter picknick fortsätter du genom Blaison-Gohier och längs floden till vårt hotell i Gennes. Gemensam middag.

 3. Dag 3

  Gennes – Saumur (19 km)

  På förmiddagen besöker vi en troglodytgrotta med snigeluppfödning och champinjonodling. Turen går via Chênehutte-Trèves-Cunault till besök och vinprovning på Langlois Château i Saumur. Från vårt hotell mitt i staden har du nära till charmiga gågator, småskalig kommers och anrika likörtillverkaren Combier.

 4. Dag 4

  Saumur – Chinon (45 km)

  Mellan vinfälten cyklar du till de pittoreska byarna Montsoreau och Candes-St-Martin, där floderna Loire och Vienne förenas.Vi gör stopp för picknick och besök på en liten gård med tvåltillverkning enligt gammal tradition. Du fortsätter förbi klostret l’Abbaye Royale de Fontevraud och längs floden Vienne till den idylliska vinstaden Chinon. Gemensam middag.

 5. Dag 5

  Rundtur Chinon (40 km)

  Idag korsar du Vienne, för att nå landsbygden söder om Chinon. Vi stannar till på Château du Rivau där konst, natur och historia möts och har därefter picknick. Eftermiddagen bjuder på platt fin cykling genom vinfälten.

 6. Dag 6

  Chinon – Rivarennes (24 km) – Tours

  Dagens etapp går i riktning mot Tours, framför Törnrosas slott Château d’Ussé. Vi har picknick i Rivarennes och får lära oss mer om byalagets hantverksmässiga framställning av delikatessen Poire tapée. Den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i centrum av Tours åker vi buss och stannar till för besök på egen hand av Château de Villandrys fantastiska trädgårdar. Gemensam avslutningsmiddag.

 7. Dag 7

  Tours (fridag)

  Frankrikes forna maktcentrum Tours är idag en sprudlande universitetsstad som bjuder på lummiga parker, en mångfald av marknader och härlig gemyt bland caféer och restauranger på Place Plumereau i den gamla stadskärnan le Vieux Tours.

 8. Dag 8

  Tours – Paris – Sverige

  Efter frukost tar du dig på egen hand till järnvägsstationen i Tours för TGV-tåg till Paris och vidare hemfärd.

Karta Loiredalen Boka resa Läs resevillkor

8 dagar (lör–lör), 14–24 deltagare
Juli, Augusti, September

Avresa

Avresedatum

Cykling

5 dagar, ca 180 km

Landskap

Lätt- till medelkuperad terräng.

Rutt Loiredalen

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Paris t.o.r, TGV-tåg Paris–Angers och retur Tours– Paris, buss, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 5 picknickluncher med lokala viner, 4 middagar, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Ingår ej

Dryck till middagar. Transfer mellan flygplatsen och Paris.

Pris 2018

16.400 kr.
Enkelrumstillägg 2.100 kr
Göteborgsanslutning 500 kr.