Kantabrien

"Vandring och matlagning"

Följ med på upptäcktsfärd till det norra, gröna Spanien! Vandra i los Valles Pasiegos och Picos de Europas grönskande dalar, laga traditionell och modern spansk mat med lokala råvaror och kom nordspanjorerna nära. Hans, reseledare för Merlot Resor sedan flera år, och spanjorskan Eva erbjuder härliga vandringar i sina hemtrakter. Händelserika dagar utlovas med natursköna vandringsetapper, spännande bymiljöer och personliga besök!

Klicka på bilden för att starta bildspel.

Film: Pelle Ohlson, Järfälla

 1. Dag 1

  Sverige - Bilbao - Liérganes

  Vi flyger till Bilbao och fortsätter med egen buss till charmiga Liérganes. Samling med reseledaren och gemensam middag. Tillsammans förbereder vi tapas på regionens goda ostar och dessert.

 2. Dag 2

  Vandring Liérganes

  Förmiddagens vandring (ca. 3,5h) startar vid hotellet och tar dig genom ett levande bondelandskap, till grannbyarna och folklivet på söndagsmarknaden i Liérganes. Efter picknick är eftermiddagen fri. På kvällen tar vi på kockmössan och förbereder tillsammans med erfarna kockar kvällens middag i mindre grupper.

 3. Dag 3

  Vandring Santander

  Kort transfer till provinshuvudstaden Santander, där Du från fyrtornet vandrar högt längs kusten och mot stranden El Sardinero. Färjan las Reginas tar dig över bukten, till picknick och fortsatt vandring mot en av Kantabriens vackraste stränder. Totalt ca. 4h vandring. På hemvägen bjuds vi på hemlagade bakverk i nunneklostret i Villaverde de Pontones, och väl i Liérganes besöker vi ett mikrobryggeri med provsmakning av Ale och Lager. Fri kväll i Liérganes.

 4. Dag 4

  Vandring Sierra de Liérganes

  Dagens vandring (ca. 4h) går upp i de kringliggande bergen med fin vy över kustremsan och Bahía de Santander. Besök på ysteri där vi lär oss kärna smör. Picknick på lantgård med ekologiskt jordbruk och välrenommerat vitt vin. Åter på hotellet förbereder vi kvällens middag tillsammans med vår gemytlige hotellkock Rafa.

 5. Dag 5

  Liérganes - Picos de Europa

  Med bil (ca. 1,5h) tar vi oss till droppstensgrottan El Soplao. Efter besöket fortsätter vi (1h) till pittoreska Potes vid foten av nationalparken Picos de Europa, där vi stannar till på en bodega. Du har gott om tid att strosa runt i de medeltida gränderna och äta lunch. Frivillig vandring runt Picos östra massiv (ca. 2,5h) eller möjlighet att till häst upptäcka landskapet. Gemensam middag.

 6. Dag 6

  Vandring Puertos de Áliva

  Med hjälp av linbanan i Fuente Dé tar vi oss snabbt uppåt och vandrar utför leden CR Puertos de Áliva (ca. 3,5h). I Espinama intar vi lantlig lunch på en av byns traditionella familjerestauranger. Resten avdagen bjuder på avkoppling och gemensam middag.

 7. Dag 7

  Vandring Picos de Europa Mazico este

  Vandring till närliggande klostret Santo Toribio med utsiktsplats och natursköna omgivningar. Avslutningspicknick och besök med provsmakning av Liébanas två D.O.-ostar Quesucos och Picón. Gemensam transfer (ca. 3h) till Bilbao där resten av eftermiddagen och kvällen är fri.

 8. Dag 8

  Bilbao - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen i Bilbao.

Karta Kantabrien Boka resa Läs resevillkor

8 dagar, 8-16 deltagare
Juni, Augusti, September

Avresa

3/6, 26/8
Hemresa lördagar

Vandring

4-6 dagar, ca 35-45 km

Landskap

Lätt- till medelkuperad terräng.

Rutt Kantabrien

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Bilbao t.o.r, transfer, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 1 lunch, 4 picknickluncher med lokala viner och 5 middagar varav 4 med lokala viner, bagagetransport, reseledare, kockskola, besök, karta och svensk vägbeskrivning för varje dagsetapp.

Ingår ej

Transfer mellan Bilbao och flygplatsen. Ridning i Picos de Europa.

Pris 2017

16.400 kr.
Enkelrumstillägg 2.100 kr

I norra Spanien ordnar Hans och Eva även privata arrangemang för lite större sällskap (> 6 pers.). För mer information, besök gärna Bonito Norte

Resevillkor 2017

Nedan angivna resevillkor (allmänna och särskilda) samt övriga upplysningar och fakta på Merlot Resors hemsida reglerar förhållandet mellan resenären och Merlot Resor AB. I den mån dessa villkor avviker från allmänna resevillkor i enlighet med överenskommelse mellan Konsumentverket och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation gäller här angivna villkor.

Beställning - Anmälan

Vid beställning av resa betalas en anmälningsavgift av 3.000 kr som är en dellikvid av resans pris. I och med anmälan accepterar den resande Merlots resevillkor och anmälan är bindande för Merlot och resenären när anmälningsavgiften kommit Merlot tillhanda. Om anmälningsavgiften ej är betald inom tidsfristen som anges på fakturan, står det Merlot fritt att annullera beställningen utan varsel.

Betalning av resa

Slutbetalning skall vara Merlot tillhanda senast 40 dagar före avresedagen. Om Merlot ej erhållit betalning inom fristen, kan resan betraktas som annullerad och eventuellt säljas till någon annan.

Priser

Priserna baserar sig på gällande valutakurser per 9 december 2016. Om valutakurser, flygpriser eller annat ändrar sig väsentligt förbehåller Merlot sig rätten att ändra priserna. Om prisökningen utgör 10% eller mer av resans pris, har den resande rätt att avbeställa resan och få inbetalat belopp tillbaka. Vid anmälan kortare tid än 40 dagar före avresa kan Merlot ej garantera att resans pris blir det som angivits på hemsidan.

Resenärens ändring av reseavtalet

För varje ändring av reseavtalet som företas av resenären uttages en kostnad i enlighet med Merlot Resors merkostnader, dock lägst 300 kr.

Ändrings- och avbeställningsregler för resor med reguljärflyg

Ändringar och avbeställningar gjorda av resenären:

 1. För resor med reguljärflyg måste separat flygbiljett ställas ut till varje resenär. Enligt gällande regler kan en biljett inte ändras sedan biljetten är utställd (vilket sker ca tre veckor före avgångsdatum) utan varje ändring betraktas som avbeställning och nybokning och avbeställningsreglerna enligt nedan gäller alltså även ändringar.
 2. Avbeställes resan tidigare än 60 dagar före avresedagen, återbetalas erlagd likvid med ett avdrag av en kostnad motsvarande 5% av resans pris.
 3. Avbeställes resan mellan 60 och 31 dagar före avresedagen, motsvaras kostnaden av anmälningsavgiften på 3.000 kr per person.
 4. Avbeställes resan mellan 30 och 7 dagar före avresedagen, är kostnaden 50% per person av resan pris.
 5. Avbeställes resan senare än sju dagar före avresedagen har Merlot Resor rätt att tillgodoräkna sig hela resans pris.

Merlot Resors förpliktelser

Merlot förpliktar sig att genomföra resan som den beskrivs på hemsidan. Om det inte anmäler sig tillräckligt antal deltagare på en gruppresa, kan Merlot inställa resan senast 30 dagar före avresedagen. Med "tillräckligt antal" avses det i Merlots reseprogram, överst vid varje resa angivet lägsta antal deltagare. Om det uppstår händelser som gör det omöjligt att genomföra resan, såsom den beskrivs i broschyren, har Merlot rätt att göra förändringar vad gäller vägsträckningar, boende och annat till andra likvärdiga alternativ eller rätt att inställa resan mindre än 30 dagar före avresa

Den resandes förpliktelser

Den resande ska vid avresan ha giltig flygbiljett och legitimation. Den resande bör ha utökad reseförsäkring och avbeställningsskydd. Den resande förpliktar sig att rätta sig efter de regler och bestämmelser som är angivna av offentliga myndigheter och Merlots representanter. Den resande har fullt ansvar för att cykeln under den tid den ej är inlåst i av Merlot hänvisat utrymme, förvaras på ett betryggande sätt. Den resande får själv ta ansvar för att följa trafikregler och vara måttlig med intag av alkohol under resan.

Bagagetransport

Bagagetransporten är begränsad till den tyngre delen av bagaget (kläder, litteratur, souvenirer etc). Det är inte tillåtet att lämna värdesaker som pengar, smycken, kamera o.dyl med bagagetransporten. Värdesaker måste resenären alltid ha med sig och själv ta ansvaret för betryggande förvaring.

Flyg och andra transportmedel

I samtliga Merlots resepaket ingår reguljärflyg från Stockholm/Arlanda och Köpenhamn/Kastrup, för Göteborg/ Landvetter se respektive faktaruta. Möjligheter till anslutningsflyg från andra städer finns i vissa fall, mot pristillägg. Resepaket kan även bokas utan flyg, varvid resans pris reduceras med ett av Merlot förutbestämt belopp, beroende på vilket resepaket som är aktuellt. Ansvar för flyg-, tåg- och bussresor, som t.ex. hastigt uppkomna förändringar eller förseningar utanför Merlots kontroll, vilka medför problem eller olägenheter för den resande att nå fram till resans startpunkt eller att komma hem efter resans slut, åvilar respektive transportföretag, då Merlot endast förmedlat en reguljär biljett, vilken inkluderats i resans totala pris.

Fel eller brist

Vid eventuella fel eller brister, skall den resande omgående, på plats, påtala detta till Merlots representant, reseledare, eller direkt till Merlots kontor i Sverige, så att detta omedelbart kan åtgärdas; i annat fall kan den resande förlora rätten till eventuell kompensation.

Resegaranti

Merlot Resor har genom Kammarkollegiet fastställd resegaranti. För upplysningar, se www.kammarkollegiet.se.

Bilder och foton

Merlot Resor förbehåller sig rätten att utan ersättning publicera insända bilder och foton från genomförda resor.