Cognac-Bordeaux

"Ädla drycker och havets läckerheter"

Här i den västra delen av Frankrike får du uppleva ett jordbrukslandskap nära vatten. Du börjar cykla längs floden Charente i landskapet med samma namn, omtalat för sina ädla drycker och söta smakrika meloner. Hos en cognacsbonde får du prova och veta hur cognac och "Pineau des Charentes" produceras. Du åker färja över Gironde och cyklar vidare längs havsviken på Médoc-halvön förbi många av de välkända vinslotten som t.ex. Château Beychevelle, Lafite Rothschild, Pichon Longueville, Latour och Margaux. Vi besöker cognacshus, vinslott och ett tunnbinderi. Sista cykeldagen avslutas i Bordeaux vars fantastiska stadsmiljöer under det senaste decenniet återfått sin lyster.

Klicka på bilden för att starta bildspel.

26/8 och 16/9 börjar resan på landsbygden utanför Angoulême

 1. Dag 1

  Sverige - Bordeaux - Angoulême

  Vi flyger till Bordeaux och fortsätter med buss till vårt hotell i centrum av Angoulême. Samling med reseledaren och gemensam middag.

 2. Dag 2

  Angoulême – Cognac (53 km)

  Cyklingen går längs floden Charente genom St Simon och Jarnac, Francois Mitterands hemstad, med cognacshusen Courvoisier, Hine och Braastad. Vårt hotell ligger mitt i Cognac med de stora, välkända cognacshusen Hennessy, Martell och Camus på gångavstånd.

 3. Dag 3

  Rundtur Cognac (25 km)

  Du cyklar ut från Cognac för besök hos en liten cognacsbonde som berättar mer om den ädla drycken; från druva till vin, destillering och lagring. Vi äter hemlagad, lantlig lunch med gårdens viner och provar pineau des Charentes och cognac i destilleriet. Eftermiddagen är fri för avkoppling, besök på Musée des Arts eller egna upptäckter.

 4. Dag 4

  Cognac - Saintes (33 km)

  Vi börjar dagen med besök på anrika Martell, grundat 1715. Turen går på små lättrampade vägar med fin utsikt över landskapet. Dagens etapp avslutas i Saintes, med vacker stadskärna och amfiteater från Romartiden. Gemensam middag.

 5. Dag 5

  Saintes - L'Amélie sur Mer (59 km)

  Från Saintes cyklar du mot Atlantkusten, där sol och bad väntar. Efter picknick tar vi färjan över Gironde till Médoc-halvön som är välkänd för alla de stora vinslotten. Cyklingen avslutas vid havet i L'Amélie sur Mer med gemensam middag.

 6. Dag 6

  L'Amélie sur Mer - Pauillac (62 km)

  Veckans längsta cykeletapp går på mycket plan mark nära havet, i riktning mot den östra sidan av Médoc-halvön. Här växer vinrankorna skyddade från havets vindar, ända ner mot stranden av havsviken Gironde. Picknick på vingård med anor från 1000-talet och besök på tunnbinderi. Du passerar appellationerna Médoc, Haut-Médoc och St Estèphe innan Du når dagens etappmål Pauillac med hundratals vinodlare och vinslott.

 7. Dag 7

  Pauillac - Château Margaux (32 km) - Bordeaux

  Förmiddagen bjuder på lugn, fin cykling i appellationerna St Julien och Margaux. Besök och provning på ett av de riktigt stora slotten. Efter picknick lämnar vi cyklarna och åker buss den sista, mer trafikerade sträckan in till vårt hotell i Bordeaux. Gemensam middag.

 8. Dag 8

  Bordeaux (fridag)

  Du bor på vårt hotell mitt i centrala Bordeaux med restauranger, barer, caféer, shopping, vin och kultur utanför dörren. Den välbevarade stadskärnan är sedan några år uppförd på Unesco:s lista över världsarv.

 9. Dag 9

  Bordeaux - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen.

Karta Cognac Bordeaux Boka resa Läs resevillkor

9 dagar (lör–sön), 14–24 deltagare
Juni, Juli, Augusti, September

Avresa

19/8, 26/8, 16/9
Hemresa söndagar

Cykling

6 dagar, ca 250 km

Landskap

Lättkuperad terräng

Rutt Cognac Bordeaux

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn–Bordeaux t.o.r, buss, 8 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 1 lunch och 5 picknickluncher med lokala viner,4 middagar, lån av Merlotcykel, bagagetransport, reseledare, besök, karta och svensk vägbeskrivning.

Ingår ej

Dryck till middagar. Transfer mellan Bordeaux och flygplatsen.

Pris 2017

16.700 kr
Enkelrumstillägg 2.400 kr
Göteborgsanslutning 500kr